Jak vybrat DĚTSKÉ kolo?

Vybíráte to správné dětské kolo dle věku a výšky dítěte? Podívejte se na tabulku, která je skvělým výchozím bodem pro výběr vhodného kola pro vašeho malého jezdce. Jednoduše spojte výšku jezdce s jeho růstovým stupněm a zjistěte, které dětské kolo Specialized je pro něj nejvhodnější.

ACT-314-Jett-SizeChart-Metric-Desktop-UPDATE

 

Kvalitní dětská kola Specialized jsou postavena na jednotném přesvědčení - dát malým jezdcům ta nejlepší první kola, která je budou inspirovat k celoživotní jízdě na kole.

Každé dětské kolo Specialized je výsledkem dlouholetých zkušeností našich konstruktérů, kteří se snažili vyvinout co nejlépe padnoucí, pohodlné, lehké a kvalitní dětské kolo, které u vašeho dítěte podpoří lásku k jízdě na kole. Vytvořili jsme náš čtyřstupňový systém, abychom vyvíjeli produkty v souladu s cestou růstu dítěte. Lehká dětská kola zaručí, že od chvíle, kdy se nohy dítěte dotknou pedálů, mají nyní k dispozici vše, co potřebují, aby se mohli vydat na cestu vpřed.

Krok 1

Odraz, rovnováha, řízení

Jízda je ve své podstatě o rovnováze. Je to také nejtěžší část učení se jezdit na dvou kolech, ale s hbitým a lehkým kolem to může být mnohem jednodušší. Bez pedálů se děti mohou začít učit základní věci a budovat důvěru ve své vlastní schopnosti.

 

Krok 2

Šlapání, brzda v zadním kole

Druhý a třetí krok je o šlapání. Jakmile děti získají rovnováhu, mohou kontrolovat rychlost pomocí kombinace šlapání a brzdění. Ne každý jezdec potřebuje postranní kolečka, pokud zvládne první krok, ale pro jistotu jsme je zařadili.

Krok 3

Šlapání, ruční brzdy

Nyní, když je rovnováha při jízdě již přirozená, se jezdci učí šlapat a zároveň řídit rychlost pomocí ruční brzdy. Zavedení ručních brzd v této fázi umožňuje plynulý přechod k náročnějšímu ovládání rukama ve čtvrtém kroku.

202-jpg-2
 
 

Krok 4

Řazení, ruční brzdy

Zde to děti vše spojí dohromady. Teď, když zvládli vyvažování, řízení a brzdění, jsou připraveni přeřadit a vyrazit do nových kopců a údolí. Mohou zrychlit a prozkoumat, co je čeká. Jezdci si zde mohou vybrat model Jett, pokud jezdí po zpevněném povrchu, nebo se rozhodnout pro model Riprock, se kterým se vydají do terénu.

 
Tento článek je převzatý s laskavým svolením SPECIALIZED.