Levit nová značka

Vznikla nová Česká značka od zkušeného dlouholetého výrobce jízdních kol a elektrokol BP Lumen. Firma BP Lumen je výrobce již s 30letou tradicí a zkušeností s touto výrobou. Při této příležitosti představil 4.11. 2021 výrobce novou značku jízdních kol a elektrokol LEVIT.

 

Jako ambasador byl představen jeden z nejúspěšnějších českých biatlonistů Ondřej Moravec. Dle slov tohoto známého sportovce a nyní ambasadora je s aktivním sportem spojený po celý svůj život. A tak nemohl odmítnout novou výzvu a stát se součástí tohoto nového projektu.

 

Ambasador Ondřej Moravec

V rámci oficiální prezentace, které jsme se účastnili, výkonný ředitel společnosti BP Lumen Lukáš Bárta promluvil o značce LEVIT. „Dvacet let jsme spolupracovali s našimi partnery na značce Apache, ale jak to tak občas bývá, najednou jsme zjistili, že nemáme stejný pohled na věc, a proto jsme se rozhodli, že bude lepší, když půjdeme každý svou vlastní cestou. Vidíme v tom hodně nových příležitostí, a proto jsme se rozhodli založit vlastní značku Levit" vysvětluje Lukáš Bárta. Značka Apache, která se v Úpici vyráběla z trhu úplně nezmizí, jen bude její výroba probíhat u jiného výrobce. Neméně důležitou značkou pro výrobce je Qayron s kterou bude i nadále pokračovat ve výrobě v Úpici.Autor fotografie Petr Bureš z webu https://mtbs.cz/

Lukáš Bárta pokračuje. „Je to zhruba rok, co jsme se rozhodli, že půjdeme cestou nové značky Levit. V dnešní době, kdy všechno trvá déle, než jsme byli zvyklý, je to o dost náročnější a jsme rádi, že se nám podařilo vůbec poskládat vzorky, které tu dnes jsou. Už máme nasmlouvánu například kompletní modelovou řadu a předobjednávku na holandský trh, kam budeme dodávat tisíce kol, ale předpokládáme, že nejvíce kol prodáme jako doposud na českém trhu. Je to pro nás výzva, příští rok plánujeme otevřít další novou montážní linku a navýšit počet zaměstnanců na zhruba 200, abychom zvýšili naši kapacitu. Podařilo se nám koupit v Úpici výrobní areál bývalé značky Tonava a v následujících letech ho chceme revitalizovat a postupně se do něj kompletně přestěhovat ze současného areálu."

LEVIT se zaměří převážné na stoupající segment elektrokol. Samozřejmě v kolekci nabízí i klasická jízdní kola, včetně dětských. Nejširší výběr v rámci elektrokol nabízí zejména elektrokola pro městskou mobilitu. Takzvaná eSUV, která se stávají trendem poslední doby.

LEVIT má velké ambice se stát Evropským hráčem. Výrobce nabídne širokou škálu modelů na osvědčených motorech Bosch, Bafang a Vinka. V roce 2023 by měl přibýt také motor Yamaha. Budeme přát BP Lumen hodně štěstí, aby byli s novou značku minimálně tak úspěšní jako s Apachem a jsme rádi, že patříme k odběratelům.

Můžete se těšit, protože značku LEVIT najdete i u nás v obchodě.