Čeští výrobci elektrokol

Ačkoliv jsme malá země uprostřed Evropy patříme ke špičce. To nejenom kvalitou, ale i množstvím výrobců. Většina Českých výrobců jízdních kol začala vyrábět čím dál tím populárnější elektrokola.

Mezi nejznámější výrobce elektrokol patří Crussis, Qayron, Apache, Lovelec, Agogs, Lectron, Leader Fox, Author, 4ever, Superior, RB. Jedenáct výrobců elektrokol na tak malou zemi je úctyhodný počet. To nemluvím ještě o dalších výrobcích jízdních kol jako například Olpran, Amulet atd…určitě zde nebudou všichni výrobci a omlouváme se těm, na které jsme zapomněli.

 

 

 

 

Většina těchto výrobců vyrábí elektrokola horská, treková, krosová a městská. Například u výrobce Crussis zakoupíte mimo jiné koloběžky a tento výrobce je také znám barevností elektrokol a tváří Jaromýra Jágra. Od roku 2020 vyrábí elektrokola s motorem Bosch. Sportovním směrem se ubírá značka Qayron, který v roce 2020 měl parádní kolekci se skvělou výbavou elektrokol. A je spojována s motory ShimanoMoravský Lovelec vyrábí například skládací elektrokola s integrovanou baterií.  A do svých horských kol instaluje japonský motor Dapu. Pražský Agogs vyrábí horské kolo s kapacitou baterie 1000 Wh a adventure skládacím modelem Barack.

Většina výrobců kompletuje ekĺektrokola v České republice. Komponenty se objednávají tak říkajíc po celém světě. U velkých výrobců to v halách vypadá jako na lince v automobilce. Kde se kola kompletují na výrobních linkách. A není žádné tajemství, že někteří výrobci kompletují i pro jiné značky v zahraničí. Každá značka má prostě nějakou tu zajímavost nebo kousek čím se pochlubit. Je na Vás, které značce dáte přednost. V našem obchodě prodáváme čtyři české značky a brzo přibude i pátá. To bude zbrusu nový výrobce s bohatými zkušenostmi, máte se na co těšit.