Jsou elektrokola pouze pro líné?

Často na naší prodejně slyšíme, že elektrokolo je pouze pro lenochy. Pro cyklisty, co nechtějí šlapat a jen se vozit. Jak to tedy doopravdy je?

Na elektrokole šlapat musíte, zejména na elektrokolech se středovým motorem. Dnes má většina elektrokol se středovým motorem torzní snímač (chápej snímač síly do pedálu ?). Tedy pokud nešlápnete, motor Vám nepomůže.

Šlapání se prostě nevyhnete. Nicméně proti běžnému kolu je šlapání mnohem příjemnější. Nemusíte se bát projížďky v náročnějším nebo kopcovitém terénu. S elektrokolem se Vám šlape lehčeji. To, jak budete šlapat, tedy jakou kadencí, záleží čistě jen na Vás. Protože i na jízdním kole je to o tom, jak kdo šlape. Ano, do kopců je to makačka, rozhodně zapojíte celý pohybový aparát a rvete to silou, oproti elektrokolu, kde šlapete frekvenčně. Samozřejmě Vám k tomu pomůže elektromotor.

Je ověřeno, že se díky stabilní tepové frekvenci na elektrokole hubne rychleji a snáz, než na běžném kole. Na elektrokole, jak jsme si řekli, šlapete frekvenčně, což je aerobní pohyb. Na jízdním kole jedete na sílu, čili spíše nabíráte svalovou hmotu. Nicméně je to jezdec od jezdce a jeho stylu ježdění. Za nás je super, že lidé vyrážejí ven a snaží se fyzicky něco dělat, což je mnohem lepší, než sedět doma u televize.

 A prosím nezapomínejme helmy!! ?