Prodávané značky – Cube

Německá firma CUBE byla založena roku 1993 studentem Marcusem Pürnerem, který vyráběl první kola na 50 m² v prostorách nábytkové firmy svého otce. V prvním roce svého působení vyprodukovala firma 300 kol. V roce 1995 to bylo přes 500 kol a následně v roce 2015 to bylo již přes 500 000 kol.  Firma se rozšířila na 55.000m² a během několika let se kola značky CUBE významně prosadila nejen na evropském, ale i celosvětovém trhu. Dnes se kola zn. CUBE prodávají v 60 zemích světa.

Postupně se rozšiřoval sortiment nabízených typů kol. Z počátku byla nabídka pouze pevných horských kol, později byla nabídka rozšířena o celoodpružená horská kola, crossová, trekkingová, silniční, triatlonová, cyklokrosová, downhillová, dámská a dětská kola, elektrokola a  fat bikes.

Nabídka byla postupem času rozšířena o elektrokola, sportovní oblečení, oblečení pro volný čas, doplňky ke kolu a náhradní součástky. Výrobce Cube si pro svoje elektrokola vybral komponenty od výrobce Bosch. Tento výrobce dodává elektromotory a baterie.

V současné době firma nabízí již kompletní sortiment na vysoké úrovni kvality a bezpečnosti pro cyklisty všech výkonnostních skupin a ve všech sportovních disciplínách.